PROJECTEN

DAMPAFZUIGING - STOFBEREIDING - AFSCHEIDER


TURBINERUIMTE AFZUIGING


TRAFORUIMTE AFZUIGING


SCHAKELKASTKOELING - OVERDRUK

LIJMDAMPAFZUIGING


GIETSTUK TESTERACCUSTATION AFZUIGING

KOELING MOTOR

In een zurige omgeving met fijnstof staan diverse elektromotoren te draaien van transportbanden. Het fijne stof hecht zich aan de motoren, waardoor de koeling niet efficient plaatsvindt. Door middel van een omkasting om de motoren te plaatsen en deze aan te sluiten op een toevoerventilator, blazen we nu continu buitenlucht voor de koeling. De zurige omgevingslucht krijgt hierdoor ook geen kans om bij de motoren te komen door de continu aanwezige overdruk.


KOELING BESTURINGSPANEEL

Heeft u uitval problemen door onvoldoende koeling van de paneelventilatoren? Wij kunnen dit voor u oplossen door het plaatsen van een centraal luchttoevoer unit. Voorzien van een F7 filter zuigt u omgevings- of buitenlucht aan voor de toevoer. Uw panelen staan hierdoor op overdruk waardoor stof geen kans krijgt om zich in het paneel te nestelen. Ideaal als uw besturingspanelen in een stoffige omgeving staan opgesteld.


KOELING SCHAKELKAST

Heeft u uitval problemen door onvoldoende koeling van de paneelventilatoren? Wij kunnen dit voor u oplossen door het plaatsen van een centraal luchttoevoer unit.AFZUIGING KOOLZUUR (CO2)

In een ruimte waar CO2 vrij kan komen hebben we een afzuiging geplaatst. De werking gebeurt volautomatisch door middel van een in de ruimte geplaatste CO2 sensor. Bij het bereiken van het alarm niveau start het systeem automatisch op en stopt weer als het alarm weg is.


ONDERDRUK COMPENSATOR

In een utiliteitsruimte heerst er een onderdruk als gevolg van een ruimte afzuiging. Door de relatief hoge onderdruk in de ruimte heeft een ketel moeite om de afvoergassen naar buiten af te voeren. Door het toevoeren van buitenlucht m.b.v. toerengeregelde axiaalventilator is de onderdruk gecompenseerd en op gelijk niveau gebracht als de buitenluchtdruk.


CENTRIFUGAAL VENTILATOR 18000M³/H @ 5300PA

Bij het aanpassen van een grondstoffen verwerkingsinstallatie hebben we een oude Buhler stoffilter voorzien van een nieuwe ventilator. Deze is opnieuw bepaald en doorberekend aan de hand van nieuw aangelegde leidingwerk met de bijbehorende snelheden en weerstanden.


AANZUIGFILTER G4 VOOR CHEMICALIEN OPSLAG MAGAZIJN

Een magazijn voor chemicalien opslag heeft een 24/7 ventilatie (afzuiging) van de ruimte. De verse lucht komt direct van buiten en is door plaatsing van een G4 filter vrij van pollen en bladeren.


MOBIELE AFZUIGMOND (4 meter)

Bij het schoonmaken van een band in een productielijn komen er stofdeeltjes vrij die men dient af te zuigen voordat het in de productieomgeving terechtkomt. Hiervoor hebben we een afzuigkap ontworpen met een breedte van ruim 4 meter met een afzuigspleet van 30mm. De hele constructie staat op 4 wielen. Om doorbuiging te voorkomen is de draagconstructie vervaardigd uit koker en verstijfd met kruisverbanden.


OVERDRUK SYSTEEM 22.000 M3/H

Voor een productieruimte waar fijne stoffen van buiten geweerd moeten worden hebben we een overdruk systeem ontworpen en geleverd om de ruimte op lichte overdruk te brengen. De ingeblazen lucht is aangezogen van buiten en vervolgens gefilterd met filterzakken met klasse F7.


CENTRAAL STOFZUIGSYSTEEM

Centraal stofzuigsysteem voor maximaal 2 punten tegelijk. Het filter is voorzien van een automatische filterreiniging op basis van persluchtpuls en ingesteld op hoog en laag drukverschil over de filterslangen. De krachtbron voor het creeren van de vacuum is geleverd door een krachtige en betrouwbare zijkanaal exhauster.


STOFAFZUIGING COIL POLISHER

Bij het slijpen en borstelen van rvs plaat komt er veel stof vrij. Een moeilijke mix van stof bestaande uit metaal slijpsel deeltjes, slijpsteentjes, borstelharen en stukken papier dient men af te zuigen en af te voeren naar een stoffilter.


REIFEL AFZUIGING

Drie speciaal ontwikkelde reifel separatoren in aanbouw voor een Amerikaanse klant. De separatoren zijn ontworpen en vervaardigd in Nederland en op een Flat Rack container verscheept naar de USA.


STAIRMAND HOOG RENDEMENT CYCLONEN

Voor het verhogen van de vangst rendement (efficiency) bij het verwerken van een relatief kostbaar product hebben we verouderde cyclonen vervangen door een door ons berekende en ontworpen Stairmand hoog rendment cyclonen. De yield, effeciency, is nu behaald en heeft men minder verloren product.

LEIDINGWERK RVS EN VERZINKT FLOATATION DRYER

Voor een nieuwe droger hebben we het leidingwerk verzorgt, geleverd en gemonteerd. Alsmede de benodigde ventilatoren, aanzuigfilters en geluiddempers. Het leidingwerk is gedeeltelijk in RVS uitgevoerd om hete lucht met afgassen af te voeren, tevens is het voorzien van isolatie. De normale systemen zijn uitgevoerd met standaard verzinkte leidingen.


DAMP, STOFAFZUIGING MET EEN EDUCTOR

Bij een bierbrouwerij waar ze producten mengen komen waterdampen en stof vrij. Om aanslag van water en stof te voorkomen op de waaier van de ventilator is gekozen voor een eductor. In de door ons berekende en ontworpen eductor wordt door de ventilator lucht ingeblazen met hoge snelheid. De eductor creeert hierdoor een vacuum (onderdruk) die we gebruiken om waterdamp en stof af te zuigen. De ventilator komt hierdoor niet in aanraking met het water en stof en kan dan ook in een goedkopere stalen uitvoering worden geleverd in plaats van roestvast staal.


LUCHTFILTER VOOR MAXIMAAL 8.000M³/H

Een luchtfilter gekoppeld aan de inlaatzijde van een ventilator zorgt voor schone lucht die nodig is voor luchttoevoer van de gasbranders bij een droger. Voorzien van media met F7 filterklasse en een afleesbaar Dwyer drukverschilmeter en schakelaar voor het signaleren van verzadiging.


LUCHTFILTER VOOR MAXIMAAL 16.000M³/H

Een luchtfilter gekoppeld aan de inlaatzijde van een ventilator zorgt voor schone lucht die nodig is voor luchttoevoer van de gasbranders bij een droger. Voorzien van media met F7 filterklasse en een afleesbaar Dwyer drukverschilmeter en schakelaar voor het signaleren van verzadiging.


LUCHTFILTER VOOR MAXIMAAL 24.000M³/H

Een luchtfilter gekoppeld aan de inlaatzijde van een ventilator zorgt voor schone lucht die nodig is voor luchttoevoer van de gasbranders bij een droger. Voorzien van media met F7 filterklasse en een afleesbaar Dwyer drukverschilmeter en schakelaar voor het signaleren van verzadiging.


FAN PACKAGE

Twee ventilatoren opgesteld op een stalen constructie. Elk met een andere functie. Het frame is afgedicht met geluidisolerende panelen om de geluidsemissie naar buiten te beperken.


CONTINENTAL EXHAUSTER 51-03

Een Continental Industrie exhauster hebben we ingezet ter vervanging van een hogedruk centrifugaal ventilator. Deze machine heeft een 3-traps waaier en is dubbel gelagerd. Een zeer betrouwbare luchtmachine voor hoge druk applicaties en onmisbaar voor een betrouwbaar proces waar men met lucht werkt.

ZELFREINIGEND LUCHTFILTER 6000M³/H

Om een schone werkruimte te creëren in een vrij stoffige omgeving hebben we deze ruimte op een overdruk gezet. De lucht die de overdruk moet verzorgen is gefilterd en schoon. Het is nu een stuk aangenamer en men is de "stofmist" kwijt.


WERKPLAATS VENTILATIE

Voor een werkplaats, waar men producten last, slijpt en coat m.b.v. perslucht, hebben we een afzuiging geplaatst. De werkplaats is voorzien van de nodige aanzuigroosters om verse lucht van buiten aan te zuigen. Alle openingen in de werkplaats zijn voorzien van zelfsluitende roosters. De afzuiging is regelbaar in 5-standen. In de maximale stand verplaatst de axiaal ventilator 24000m³/h, 10x de inhoud van de werkplaats per uur.


LAGE WEERSTAND STOFAFSCHEIDER EN VONKENVANGER

Lage weerstand voorafscheider in aanbouw voor het afvangen van vonken en zwaardere stofdelen voordat het naar een droog filtratie systeem gaat.


STANDALONE EN MOBIEL REIFELAFZUIGING

Voor een trim of reifel afvoer hebben we een mobiele stand alone unit gebouwd. Het is een perslucht gereinigde patronenfilter met een berustingskamer, waar de grote delen direct in de stofzak vallen. Het fijne stof gaat naar de patronen, die periodiek automatisch reinigt met behulp van persluchtstoten.


SPANENZUIG SYSTEEM

Opstelling van een spanenzuigsysteem geoptimaliseerd met een backup unit, zodat bij een storing of onderhoud toch de productie verder kan. De exhausters zijn van Continental industries die we tevens beveiligd hebben met een anti pomp eenheid om schadelijke werking in het pompgebied te voorkomen. Sommige exhausters hebben we voorzien van een nieuwe UNP profiel grondraam en riemkast.


STOFAFZUIGING TEXTIEL BEWERKING

Bezig met een stofafzuiging project op een textiel bewerkende lijn. Onze eerste kennismaking met de de textielbranche met hun specifieke stofprobleem en de toegepaste technieken.


ZUIGBAK VOOR ROOK< STOF EN DAMPEN AFVOER

Een zuigbak voor het afvoeren van rook, stof en dampen bij een productieproces. Voorzien van een verstelbare plaat voor de geleiding van het product en de nodige afzuigspleten voor het homogeen aanzuigen van de lucht. Beweging geschiedt door luchtcilinders. De combinatie machinebouw en lucht-techniek is ook bij ons in goede handen.


WATER AFSCHEIDER PROJECT GEREALISEERD

Voor het scheiden van vloeistof uit de luchtstroming hebben we een cyclonische afscheider en een extra druppelvanger geinstalleerd in 2 dagen tijd. Het plaatsen van de componenten en leidingwerk moest in 2 dagen gebeuren. We hebben met 2 ploegen van 2 man in 2 werkdagen van 12 uur het project afgerond.


MINI PATRONEN STOFFILTER-PERSLUCHT GEREINIGD

Voor het scheiden van gemalen producten na de maalmolen hebben we dit patronen filter ontwikkeld. Voor de reiniging van het filter is gebruik gemaakt van een persluchttank die op de filter inhoud is berekend voor een optimale reiniging. De reiniging gebeurt automatisch via een pulsklep en besturing. De eenheden zijn van staal en gezandstraald. De klant kan in principe
direct de delen van de juiste kleur coating voorzien.


ANTIPOMP UNIT VOOR MEERTRAPS CENTRIFUGAAL BLOWERS

Ter bescherming van de blower lagers tegen pompen (hoge mechanische piekbelastingen) hebben we 2 centrifugaal meertraps blowers voorzien van een antipomp eenheid. De blowers krijgen bij een bepaalde druk extra lucht toegevoerd, zodat het te allen tijde,veilig, buiten het pomp gebied kan draaien. De regeling gebeurt op een mechanische wijze (veerbelaste membraan) die we van te voren kunnen instellen om open te gaan bij een bepaalde druk.


DRUPPELVANGER PAKKET

Voor een afzuiginstallatie waar vloeistoffen zijn meegezogen hebben we een druppelvanger pakket ontworpen om de laatse druppels van de lucht te scheiden. Het pakket met vinnen in z'n geheel is eenvoudig te demonteren. Dit vergemakkelijkt het reinigen en eventueel uitwisselen met een ander "schoon gemaakt" vinnen pakket.

HOOG RENDEMENT CYCLONEN

Recent hebben we een zestal cyclonen geleverd. Het betreft een op het stof berekende hoog rendement cycloon met een afscheidingsgraad van 99% op deeltjes groter dan 10 micron. De cyclonen zijn bovendien uitgevoerd met een afneembaar deksel om inwendige reiniging te vergemakkelijken.


VOORAFSCHEIDER OM STOFFILTER TE ONTLASTEN

Om het stoffilter te ontlasten van teveel aanbod aan stof is bij een klant een voorafscheider geplaatst op basis van een lage luchtsnelheid in het voorafscheider huis. Hierdoor krijgt de zwaartekracht vat op een bepaald deel van het stofaanbod, waardoor het stoffilter minder stof te verwerken krijgt. De keuze voor de "zwaartekracht" afscheider komt dooordat we een bestaande situatie hebben met een beperkende ventilator. Met de genoemde voorafscheider krijgt het systeem een extra kleine drukverlies te verwerken van ca. 200 Pa. Dit is aanzienlijk kleiner dan bv. bij toepassing van een cycloon waar 900 tot 1200 Pascal aan drukverlies optreedt en waardoor de ventilator te weinig volume opbrengst zou genereren.


ATEX STOFFILTER PROJECT TIJDENS OPBOUWFASE

Bij een diervoeder producent zijn de werkzaamheden voor het plaatsen van een ATEX filter gestart. op de foto hangt het filter aan de kraan waar het in de kelder van het bedrijf geplaatst gaat worden. Heeft u ook te maken met stoffilter systemen die explosie veilig moeten zijn? Neem dan contact met ons op. We zijn er zeker van dat we u op een gepaste wijze kunnen helpen. Op commercieel (prijstechnisch) en technisch vlak (kennis en ervaring voorhanden).


BUNKER STOFFILTER VOOR EEN MACHINEBOUWER

Voor een machinebouwer hebben we een stoffilter ontwikkeld speciaal op maat gemaakt. Het betreft een filter voor het scheiden van gemalen producten (maalmolen) uit de luchtstroming. Door de beperkte ruimte is gekozen voor een perslucht gereinigde
patronen filter met een zeer lage filter oppervlakte belasting. Hierdoor is men verzekerd van een langere standtijd. De behuizing is onbehandeld geleverd en de klant kan het geheel in de kleur zetten van de installatie. Bent u een machinebouwer en heeft u ook ondersteuning nodig op het gebied van de luchttechniek. Cycloon techniek, filtertechniek of vacuum techniek of luchttechniek in z'n algemeenheid, dan kunt u met ons contact opnemen. We denken graag met u mee in het vinden van passende oplossingen en zijn flexibel.Geïnteresseerd...

in een van deze projecten? Of bent u op zoek naar een specifiekere oplossing voor uw probleem? Twijfel niet en neem contact op!