FOR A CLEAN AND COMFORT ENVIRONMENT

2012

 • WATER AFSCHEIDER PROJECT GEREALISEERD

  Voor het scheiden van vloeistof uit de luchtstroming hebben we een cyclonische afscheider en een extra druppelvanger geinstalleerd in 2 dagen tijd. Het plaatsen van de componenten en leidingwerk moest in 2 dagen gebeuren. We hebben met 2 ploegen van 2 man in 2 werkdagen van 12 uur het project afgerond.

 • MINI PATRONEN STOFFILTER-PERSLUCHT GEREINIGD

  Voor het scheiden van gemalen producten na de maalmolen hebben we dit patronen filter ontwikkeld. Voor de reiniging van het filter is gebruik gemaakt van een persluchttank die op de filter inhoud is berekend voor een optimale reiniging. De reiniging gebeurt automatisch via een pulsklep en besturing. De eenheden zijn van staal en gezandstraald. De klant kan in principe 
  direct de delen van de juiste kleur coating voorzien.

 • SLAKKENHUIS VOOR WATERAFSCHEIDER IN ROESTVASTSTAAL

  Om het rendement van een waterafscheider te optimaliseren hebben we een slakkenhuis ontworpen met aandacht op een goede en eenvoudige bereikbaarheid om het inwendige schoon te maken. De deksel kan er volledig af, waardoor men voor de volle 100% de interne delen kan reinigen. Voor de sluiting is gebruik gemaakt van snelspanners. Het hele ontwerp is erop gericht om snel te kunnen schoonmaken om de omsteltijden te verkorten.

 • CYCLONISCHE WATERAFSCHEIDER IN ROESTVASTSTAAL

  Voor het scheiden van meegezogen water (vloeistoffen) van de lucht hebben we een cyclonische afscheider ontworpen met aandacht op een goede en eenvoudige bereikbaarheid om het inwendige schoon te maken. De deksel kan er volledig af, waardoor men voor de volle 100% de interne delen kan reinigen. Voor de sluiting is gebruik gemaakt van snelspanners. Het hele ontwerp is erop gericht om snel te kunnen schoonmaken om de omsteltijden te verkorten.

 • DRUPPELVANGER BEHUIZING IN ROESTVASTSTAAL

  De behuizing voor opname van een druppelvanger pakket is speciaal ontworpen met aandacht op een goede en eenvoudige bereikbaarheid om het inwendige schoon te maken. In het midden kan men via snelsluitingen het druppelvanger pakket in en uit wisselen. Zowel de "vuile" als de "schone" zijde is voorzien van een scharnierbaar deksel die ondersteunt is door een gastrekveer. Hierdoor is de 80 kg wegende deksel makkelijk te openen. Voor de sluiting is gebruik gemaakt van een snelspanner. Het hele ontwerp is erop gericht om snel te kunnen schoonmaken om de omsteltijden te verkorten.

 • ANTIPOMP UNIT VOOR MEERTRAPS CENTRIFUGAAL BLOWERS

 • Ter bescherming van de blower lagers tegen pompen (hoge mechanische piekbelastingen) hebben we 2 centrifugaal meertraps blowers voorzien van een antipomp eenheid. De blowers krijgen bij een bepaalde druk extra  lucht toegevoerd, zodat het te allen tijde,veilig, buiten het pomp gebied kan draaien. De regeling gebeurt op een mechanische wijze (veerbelaste membraan) die we van te voren kunnen instellen om open te gaan bij een bepaalde druk.

 • DRUPPELVANGER PAKKET

  Voor een afzuiginstallatie waar vloeistoffen zijn meegezogen hebben we een druppelvanger pakket ontworpen om de laatse druppels van de lucht te scheiden. Het pakket met vinnen in z'n geheel is eenvoudig te demonteren. Dit vergemakkelijkt het reinigen en eventueel uitwisselen met een ander "schoon gemaakt" vinnen pakket.

 • INSTALLATIE VOOR HERGEBRUIK VAN WARME PROCES LUCHT

  Bij een droogproces komt er warmte vrij uit de drogingskamer die normaal in de productie hal verdwijnt. Deze vangen we nu op met behulp van een afzuigkap en transporteren de warme lucht ca. 60 meter verderop om deze te gebruiken voor het voordrogen van diezelfde producten met als doel de productie capaciteit te vergroten. De installatie is voorzien van de 
  nodige lucht volume meters, temperatuur en relatieve vochtingheidsmeters. De ventilatoren zijn alle frequentie geregeld en het proces via een Siemens regelaar bestuurd en gemonitoord. De besturing is verzorgd door onze vaste partner B-tec uit Heerlen.

 • PLENUM VOOR REGELMATIGE VERDELING VAN TOEVOERLUCHT

  Voor het toevoeren van lucht in een bepaalde ruimte hebben we een plenum vervaardigd. Constructie is uit gesneden en gezet aluminium en in elkaar gezet met bouten en moeren tot een stevige constructie. De uit blaas is voorzien van berekende spleten om homogene uitstroming van de lucht te garanderen.

 • ENGINEERINGSOPDRACHT VOOR EEN WATERAFSCHEIDER INSTALLATIE

  Engineeringsopdracht voor een installatie om weggezogen "proces" water van de lucht af te scheiden, voordat deze naar de buitenlucht gaat. De installatie is voorzien van een tangentiaal waterafscheider en een druppelvanger. Deze componenten zijn  ontworpen met een afneembaar deksel, zodat men een inwendige reiniging snel kan realiseren, zodoende de omsteltijden naar
  andere producten te verkorten.

 • HOOG RENDEMENT CYCLONEN

  Recent hebben we een zestal cyclonen geleverd. Het betreft een op het stof berekende hoog rendement cycloon met een afscheidingsgraad van 99% op deeltjes groter dan 10 micron. De cyclonen zijn bovendien uitgevoerd met een afneembaar deksel om inwendige reiniging te vergemakkelijken.

 • AFZUIGKAP VOOR WARMTETERUGWINNING

  Voor een steenfabriek hebben we de engineering verzorgd voor een afzuigkap om warme lucht van ca. 120°C uit de steen bakoven op te vangen en deze middels een ventlator te transporteren naar een soort voordrogingskamer. Hier worden de stenen voorgedroogd of geconditioneerd.
  De terug te winnen warmtevermogen bedraagt gemiddeld 230 kW. Op jaarbasis gaat dit een besparing opleveren van: 250 dagen x 24 uur x 230 kW = 1.380.000 kWh. Nu verdwijnt de warme lucht gewoon in de productiehal.

 • PATRONEN STOFFILTER VOOR EEN KLEIN LUCHTVOLUME

  Voor een machinebouwer van hamermolens hebben we een patronenfilter ontwikkeld voor kleine luchthoeveelheden. De patronen dienen periodiek (bij verzadiging) te worden vervangen. Het filter heeft verder geen "eigen" reinigingssysteem.

 • LUCHTDICHTE STOFOPVANG CONTAINER

  Voor het opvangen van stof onder bijvoorbeeld een perslucht gereinigde stoffilter of een cycloon, cq. voorafscheider hebben we een speciale stofopvang container ontwikkeld die geschikt is voor een onderdruk van maximaal 50 mbar (5000 Pascal). Dit heeft als voordeel dat een eventueel kleppensluis systeem of een cellensluis onder een filter niet noodzakelijk is.
  Deze container is speciaal ontwikkeld voor een heftruck met een roterende hefsysteem. De medewerker kan vanuit de heftruck de inhoud gemakkelijk en snel boven een afvalcontainer leegmaken.

 • VOORAFSCHEIDER OM STOFFILTER TE ONTLASTEN

  Om het stoffilter te ontlasten van teveel aanbod aan stof is bij een klant een voorafscheider geplaatst op basis van een lage luchtsnelheid in het voorafscheider huis. Hierdoor krijgt de zwaartekracht vat op een bepaald deel van het stofaanbod, waardoor het stoffilter minder stof te verwerken krijgt. De keuze voor de "zwaartekracht" afscheider komt dooordat we een bestaande situatie hebben met een beperkende ventilator. Met de genoemde voorafscheider krijgt het systeem een extra kleine drukverlies te verwerken van ca. 200 Pa. Dit is aanzienlijk kleiner dan bv. bij toepassing van een cycloon waar 900 tot 1200 Pascal aan drukverlies optreedt en waardoor de ventilator te weinig volume opbrengst zou genereren.

 • ATEX STOFFILTER PROJECT TIJDENS OPBOUWFASE

  Bij een diervoeder producent zijn de werkzaamheden voor het plaatsen van een ATEX filter gestart. op de foto hangt het filter aan de kraan waar het in de kelder van het bedrijf geplaatst gaat worden. Heeft u ook te maken met stoffilter systemen die explosie veilig moeten zijn? Neem dan contact met ons op. We zijn er zeker van dat we u op een gepaste wijze kunnen helpen. Op commercieel (prijstechnisch) en technisch vlak (kennis en ervaring voorhanden).

 • BUNKER STOFFILTER VOOR EEN MACHINEBOUWER

  Voor een machinebouwer hebben we een stoffilter ontwikkeld speciaal op maat gemaakt. Het betreft een filter voor het scheiden van gemalen producten (maalmolen) uit de luchtstroming. Door de beperkte ruimte is gekozen voor een perslucht gereinigde
  patronen filter met een zeer lage filter oppervlakte belasting. Hierdoor is men verzekerd van een langere standtijd. De behuizing is onbehandeld geleverd en de klant kan het geheel in de kleur zetten van de installatie. Bent u een machinebouwer en heeft u ook ondersteuning nodig op het gebied van de luchttechniek. Cycloon techniek, filtertechniek of vacuum techniek of luchttechniek in z'n algemeenheid, dan kunt u met ons contact opnemen. We denken graag met u mee in het vinden van passende oplossingen en zijn flexibel.

 • BOUW VAN EEN ATEX STOFFILTER

  Bouw van een compact filter 4000 m³/h met een voorziening voor een breekplaat. In normaal bedrijf kan de  breekplaat een onderdruk van -100 mbar weerstaan. Bij een eventuele stof explosie in het filter zal de breekplaat open barsten bij een 
  druk van 100 mbar, waardoor expanderende hete gassen het filter kan verlaten. De keuze is gevallen voor een compact filter met ovale filterslangen die in de krappe, beschikbare ruimte past. Plaatsing bij een animal feed producent.

 • EERSTE OPDRACHT VAN HET NIEUWE JAAR

  De eerste "echte" opdracht van het nieuwe jaar is binnen. Een compactfilter. Het betreft de levering van een stofafzuigsysteem bestaande uit een perslucht gereinigde compact filter met anti statische filterslangen, breekplaat, opvoerschroef en een sluis als drukslot. Verder het leveren van een bijbehorende centrifugaal ventilator en leidingwerk.

 • VLUCHT NAAR 2012

  Vertrek: om 00:00. Bestemming: geluk en welvaart aan boord van vlucht 2012. Duur van de vlucht 365 dagen. Bagage: gezondheid, liefde, succes en enkele dollar$. 
  Veel succes in 2012