FOR A CLEAN AND COMFORT ENVIRONMENT

2011

 • Leidingwerk aangesloten op stof producerende machines

  Voor een klant hebben we diverse machines die stof produceren op een droog filtratiesysteem aangesloten. Leidingwerk berekend, geheel geleverd en gemonteerd. 

 • Voor een bouwbedrijf hebben we hun bestaande houtstof afzuiging opnieuw opgebouwd. In een nieuwe vestiging!

  Dit project was een thuis wedstrijd. Een bouwbedrijf verhuisde naar een pand op ongeveer 300 meter afstand van ons pand op het industrieterrein Keizersveld in Venray. Eigen medewerkers van het bouwbedrijf hebben de afzuiging gedemonteerd en afgeleverd op het nieuwe adres. We zijn onmiddelijk gestart nadat de opstelling van de af te zuigen machines definitief stonden.
  Doordat de machines anders zijn opgesteld konden we ongeveer 70% van het oorspronkelijke leidingwerk weer hergebruiken. De rest is aangevuld met nieuw materiaal. Bent u van plan om net als dit bedrijf uw luchttechnische installatie te verhuizen? Bijvoorbeeld naar een andere vestigingsplaats of binnen de huidige productiegebouw tegen lage kosten. We kunnen u helpen om dit op een goede en luchttechnische wijze te doen.
   
 • Hascon introduceert een nieuw oliemist of nevel afscheider voor centrale afzuiging en opvang van olie mist of nevel

  Geboren door vraag uit de markt, is de nieuwe Filter Mist Compact ontworpen voor het gecentraliseerd afzuigen van oliemist en of olienevel. Naast onze standaard and stand alone olie mist - nevel afscheiders, is deze speciaal ontwikkeld voor klanten die hoge filtratie rendementen verlangen in zware omstandigheden en een makkelijke onderhoud eisen.
  Voor meer informatie of offerte hierover kunt u bij ons terecht.


 • De meeste geimplementeerde luchttechnische systemen kunnen energiebesparender werken

 • Hieronder vallen bijvoorbeeld ventilatiesystemen, luchtbehandelingsystemen en stoffilter systemen. Luchttechnische systemen zijn over het algemeen aangeschaft en geinstalleerd om een bepaald comfort te behalen of overlast in een bedrijfsruimte te voorkomen. Tot voor kort speelt de gedachte om hieraan een warmteterugwin unit te koppelen steeds meer door de 
  duurzaamheid discussie die we de laatste jaren met elkaar voeren. Voornamelijk tijdens de koudere dagen kunt u hiermee stookkosten besparen en de luchtbalans in een bepaalde ruimte herstellen. Zomaar een "warmteterugwinsysteem" tussen zetten in uw bestaande systeem hoeft NIET die besparing op te leveren die u voor ogen heeft. Daar is een grondige analyse voor nodig waarbij belangrijk is om te kijken en te vergelijken naar de energieverbuik, voor en na de aanvulling. Al uw verbruik van gas, maar ook de extra stroomkosten die een warmteterugwin unit met zich meebrengt zullen worden meegenomen met de analyse. Tevens speelt weerstanden in de kanalen een belanrijke rol en wat te doen met het gebruik van het systeem
  in de warmere perioden. We kunnen de cruciale factoren voor u meten en berekenen. Hier vloeit ook een bepaalde terugverdientijd uit voort die u helpt om een gedegen beslissing te nemen.


 • Om energie te besparen kunt u overwegen om uw koolzuur afzuiging te automatiseren

 • Een CO2 (koolzuur) sensor geplaatst in de af te zuigen ruimte meet continu de CO2 waarde op een bepaalde vloerhoogte. Bij overschrijding van de veiligheidsgrens geeft deze een signaal af aan de ventilatiesysteem om de ruimte af te zuigen. Is de waarde weer veilig, dan wordt de ventilatie systeem weer stopgezet. Hierdoor bespaart u kosten voor electriciteit 
  en koeling of verwarming van de ruimte. Deze ruimtes zijn soms verwarmd of gekoeld. Door alleen maar te ventileren wanneer het nodig is, bespaart u stook- of koelkosten. Toepassingen in de industrie, bierbrouwerijen, opslagkelders, bottelarijen en op plaatsen waar een te hoog CO2 gehalte voor gevaarlijke situaties kan zorgen.
   
 • Een kijkje in de assemblage afdeling van Bright

  De door ons in opdracht gegeven 100 stuks warmteterugwinsystemen worden in een voor serie fabricage geoutilleerde afdeling systematisch in elkaar gezet. Hierdoor zijn korte levertijden mogelijk voor relatief grote aantallen. Na assemblage en test zijn ze gereed en wordt elk systeem verpakt in een degelijke houten bekisting. Hierna gaat het per zee container richting Europa.


 • Afzuigvolume besparende afzuigkap. Minder luchtvolume met maximale resultaat

  Voor het afzuigen van rook en dampen hebben we gebruik gemaakt van een afzuigkap die een groot afzuigoppervlakte bestrijkt. Om zo min mogelijk lucht af te zuigen en zo de installatie en investeringskosten te besparen, is de afzuigkap voorzien van een spleetafzuiging met een hogere afzuigsnelheid. Hierdoor is benodigde luchthoeveelheid gereduceerd met ca. 70% met hetzelfde resultaat. Voor onze klant betekende het een kleinere ventilator, kleinere diameters leidingwerk en uiteraard snellere montage.


 • Luchtmes voor het verwijderen van resterende stofdeeltjes van producten

  Bij een specifiek proces van verzinken is het product niet helemaal vrij van stof. Bij het transporteren naar een opvangbak wordt door middel van een luchtmes de reststof afgeblazen. Bij dit model luchtmes waar we met een luchtspleet van 1 mm werken, 
  bereiken we luchtsnelheden van 90 m/s (324 km/uur). De kracht is voelbaar op een afstand van zelfs 500 mm met het resultaat dat de producten schoner uit de productieproces komen.

 • Een puntafzuiging volledig uit PP kunststof inclusief de ventilator  

  De afzuiging van schadelijke en zurige dampen vraagt een toepassing met materialen die hiertegen bestand zijn. Hiervoor is gekozen voor het materiaal PP die uitstekende chemische bestendige eigenschappen heeft en goed tegen zuren kan. 
  De buizen en vormstukken zoals bochten zijn niet aan elkaar gelast zoals vaak wordt gedaan, maar aan elkaar gekoppeld door speciale zelfborgende kunststof nagels. Dit scheelt miminaal 60% aan montagetijd. Ook toekomstige demontage en modificatie werkzaamheden worden hierdoor vergemakkelijkt.
 •  
  Project voor het in overdruk houden van een ruimte

  Voor een strikte luchtscheiding tussen de ene ruimte (filterruimte) en een andere ruimte (werkruimte) is een tussenruimte gecreeerd die onder een bepaalde overdruk staat. Hierdoor is een luchtstroming vanaf de filterruimte naar de werkruimte niet mogelijk, doordat de druk in de tussenruimte iets hoger ligt dan de druk in de filter ruimte. Tegenstromende lucht in de 
  richting van de filterruimte vormen een barriere door de aanwezige kieren en gaten.
  De overdrukkast is voorzien van een ventilator die in toeren variabel is te regelen om de gewenste overdruk in te stellen. De uitgeblazen lucht naar de overdruk ruimte is gefilterd met  een H13 filter voor een gegarandeerd schone lucht. Voor het bewaken van het filter is deze  aangesloten op een Dwyer drukverschilmeter.

 • BlueBall AEE betrekt per 1 augustus 2011 een nieuwe bedrijfsruimte.

  Bedrijf aan huis is in een half jaar tijd te klein geworden. Na enig zoek werk hebben we een bedrijfsruimte gevonden die perfect past bij onze activiteiten. Wij kunnen u nu nog meer betaalbare en flexibele oplossingen in de luchttechniek bieden op basis van ons eigen ontwerp. We kunnen nu fabriceren, assembleren en ook testen indien nodig.
   
 • Stofafzuiging project van 90000m³/h

 • In samenwerking met Hascon Engineering, Italie hebben we ondanks de crisis de eerste grote filterinstallatie voor een Nederlandse klant neergezet. Het betreft een perslucht gereinigd filter op basis van drukverschil om perslucht te besparen. Het filter is tevens uitgevoerd met een brandblusleiding en temperatuursensoren om temperatuurverhoging in het filter te 
 • detecteren. 3 schuur- en borstelmachines zullen hierop aangesloten worden om vrijgekomen stof af te zuigen en af te voeren.

 • Warmteterugwinsystemen zijn een onderdeel in ons streven naar een meer duurzame samenleving

 • We hebben recentelijk een opdracht mogen ontvangen voor 100 stuks warmteterugwin systemen. Het betreft  systemen die ingezet kunnen worden om de warmte energie uit "warme" uitgeblazen lucht terug te winnen door middel van een kruis platen wisselaar. De schone en "verwarmde" buitenlucht kan weer in de ruimte geblazen worden om de balans te herstellen en nog belangrijker stookkosten te besparen tijdens de koude dagen. 
 • Heeft u nog "oudere" luchtbehandelingskasten in gebruik of ventilatie die warme ruimtelucht continu afzuigen en naar buiten wegblazen? Wellicht is het verstandig om hieraan een onafhankelijk werkende warmteterugwin systeem eraan te koppelen. U bespaart hiermee stookkosten.

 • Met het bouwen en testen van een prototype kunt u zwakke punten van het ontwerp in een vroeg stadium herkennen

 • In samenwerking met de klant hebben we een prototype gebouwd. Het gaat om een op vacuum werkend systeem. Over de exacte werking kunnen we helaas geen mededelingen doen. Het gaat om een proces die nauw luistert en men repoduceerbaarheid alleen kan verwezenlijken door het proces te controleren, beheren en te sturen door middel van een door BlueBall AEE ontworpen PLC software voor de Siemens S7. Ook de mechanische, luchttechnische componenten zijn door ons in een verrijdbare SKID verzorgd. 
 • Als u een partner zoekt in het automatiseren van een productie proces of u wilt een test installatie bouwen om een bepaalde haalbaarheid aan te tonen, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Aan de basis moet wel de luchttechniek liggen, want hier ligt onze kracht.

 • Productie proces afzuiging 

 • Een product op een productielijn ondergaat diverse behandelingen, waarbij dampen en rook vrijkomen. Deze veroorzaken overlast en dient men af te voeren. BlueBall AEE heeft het luchttechnisch ontwerp verzorgd, onderdelen geleverd en compleet gemonteerd. Heeft u ook last van dampen en rook in uw productie of proces. Wij kunnen u helpen om met een minimale luchthoeveelheid het maximale eruit te halen door een goed ontworpen afzuigkap.

 • Voor het afzuigen van rook uit een productielijn

 • Tijdens het thermisch bewerken van een product komt er rook vrij. Met dit systeem halen we het weg en daarmee de overlast voor de omgeving en het personeel die er werken.

 • Een stofzuiger die zowel fijnstof als water kan zuigen en in een handomdraai te veranderen is in een krachtige blazer

 • BlueBall AEE heeft een prijsgunstige stofzuiger ontwikkeld met een 3-traps afscheidingssysteem voor een lange gebruiksgemak zonder snelle terugloop van de stofzuigkracht. Met dit systeem kunt u zowel fijne poeders als vloeistoffen opzuigen. Ook kan men in een handomdraai de zuiger omzetten in een krachtige blazer, vergelijkbaar als het blazen met een persluchtpistool. Extra handig om grotere stukken uit hoeken en kieren weg te blazen om vervolgens deze weer op te zuigen.